INTEGRATIE, PROCEDURES THUIS

Thuiskantoren/Sociale huizen

Een huis huren in Nederland en sociale woningen

HET PROCES VAN HET HUREN VAN EEN HUIS BEGRIJPEN

Het proces van het huren van een huis en het vinden van een huurappartement in Nederland is erg problematisch. Omdat er te veel mensen zijn die een huis willen huren. Een huis huren is een groter probleem in grote steden.

Ongeveer 75% van alle huurwoningen in Nederland zijn sociale woningen. Alle huizen buiten de sociale woningen zijn vrije markt. Je kunt vrijstaande huizen huren via makelaars of door rechtstreeks contact op te nemen met de eigenaren. De overgrote meerderheid van de huizen op de vrije markt is in handen van makelaars. Soms kunnen bedrijven ook verhuurders worden. Over het algemeen zijn verhuurders en makelaars erg arrogant, ze kunnen je om te veel documenten vragen en ze hebben te veel regels. Het proces kan erg lang en vervelend zijn.

De sociale huizen zijn aangesloten bij de Housing Assosiation. Het is een optie die door de staat wordt ondersteund voor mensen met onvoldoende inkomen en die de huisvestingskosten voor deze mensen verlaagt. De staat stelt elk jaar een bovengrens vast voor de huur van deze huizen. Voor 2021 mag deze limiet niet hoger zijn dan € 752,33 (in 2020: € 737,14).

Er is een lange wachtlijst voor sociale woningen. Deze wachttijd kan oplopen tot 10 jaar in grote steden. Thuiskantoren sorteren en prioriteren woningzoekenden op basis van bepaalde criteria. Daarnaast zijn er ook loterijhuisvestingsprogramma’s, waarbij nieuwe inschrijvers van huisvestingskantoren vervroegd een woning aangeboden krijgen.

Aanvragers van een woning moeten een bepaalde tijd wachten. Dit wordt bepaald door het moment van inschrijving bij het huisvestingskantoor en de startdatum van de zoektocht naar een woning.

Gemeenten kunnen enkele regels toevoegen om de toewijzing van woningen eerlijker te maken.

In sommige gevallen krijgen woningzoekenden voorrang. Voor iemand die om een zeer dringende reden moet verhuizen, betekent dit dat hij met voorrang een huis kan kopen. Deze omvatten: Gezondheidsproblemen, sloop of renovatie van het huis of bepaalde sociale problemen.

Sinds de jaren 1990 zijn er regionale huisvestingskantoren opgericht als antwoord op de groeiende behoefte aan huisvesting. Deze trend begon in de grote steden in het westen en midden van het land en groeide en ontwikkelde zich geleidelijk tot wat het nu is.

Je kunt beginnen met het zoeken naar een huis door je in te schrijven op de websites van thuiskantoren. Je kunt meedoen aan de trekkingen. Je kunt je stad op de kaart zoeken en een huurwoning zoeken op de volgende websites.

1- Daar wil ik wonen

2 – De Woningzoeker

3 – Voorgerecht

4 – Frisland Huurt

5 – Huiswaarts

6 – Huren in Baarn

7 – Klik voor Wonen

8 – Huren Noord-Veluwe

9 – SVNK

10 – Thuis in Achterhoek

11 – Thuis in Limburg

12 – Woning In Zicht

13 – Woningnet Almere

14 – Woningnet Gooi en Vechtstreek

15 – Woningnet Groningen

16 – Woningnet Hengelo / Borne

17 – Woningnet Holland Rijnland

18 – Woningnet regio Eemvallei

19 – Woningnet regio Midden-Holland

20 – Woningnet regio Utrecht

21 – Woningnet regio Amsterdam

22 – Woonburo Almelo

23 – Woongaard

24 – Wooniezie

25 – Woonkeus Drechtsteden

26 – Woonkeus Stedendriehoek

27 – Woonmatch Kop NH

28 – Woonmatch West-Friesland

29 – Woonnet Haaglanden

30 – Woonnet Rijnmond

31 – Woonservice regio Oss

32 – Woonservice regio ‘s-Hertogenbosch

33 – Woonservice Zuid-Kennemerland

34 – Zuidwestwonen.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.